Christine Bosch tekstredactie

De beste schrijvers zien wel eens een fout over het hoofd. Daarnaast is het soms moeilijk om de benodigde afstand te nemen van je eigen werk. De blik van een goede redacteur kan uw tekst dus veel goeddoen. U kunt mij tegen zowel uur- als woordtarief inhuren voor de volgende activiteiten of combinaties daarvan:

Correctie/Proeflezen;

het zorgvuldig doorlezen van de (druk)proef van een te publiceren, reeds opgemaakte tekst en het signaleren van de laatste fouten hierin. Onjuiste afbrekingen verbeter ik en ik merk lay-outfoutjes op. De laatste spel-, typ- en grammaticafouten filter ik eruit en de tekst is klaar voor publicatie.

Persklaarmaken;

het verbeteren van fouten in een tekst. Dit kan gaan om spel-, typ- en andere fouten maar ook om inconsequenties, verwarrende of minder geslaagde formuleringen en continuiteitsbreuken. De tekst wordt niet meer substantieel gewijzigd maar wordt aangescherpt en verfijnd.

Redigeren;

het grondig doorwerken van een tekst met het oog op juistheid en consequent gebruik van vorm, interpunctie, spelling, grammatica en stijl. Hierbij kan ik flinke wijzigingen suggereren met het oog op verteltrant of verhaalstructuur. Ook signaleer ik de grovere spel-, typ- en grammaticafouten in de tekst.

Registers maken en collationeren behoren ook tot mijn activiteiten.

Aan de verschillende vormen van redactie zijn verschillende tarieven verbonden, die we in overleg kunnen vaststellen. Uiteraard kunnen we afspraken maken over de voor u meest ideale vorm van correctie. Mijn prijzen zijn marktconform.

Ik sta u graag te woord, zowel per mail als telefonisch. U kunt tijdens kantooruren contact met mij opnemen voor een vrijblijvend gesprek, een prijsopgave of aanvullende informatie. Adresgegevens vindt u op mijn cv.

info@christinebosch.nl
06-24611929
LinkedIn
Google+