Download mijn cv als pdf

CURRICULUM VITAE

Christine Bosch
Geboren te Zwolle, 17 juni 1983
1e Middellandstraat 119 B-3
3021 BD Rotterdam
06-24611929
info@christinebosch.nl 

WERKERVARING

2011 tot heden
Zelfstandig redacteur Christine Bosch tekstredactie
Ik ben als freelancer in te huren voor allerlei vormen van redactie, persklaar maken en correctie. Ik ben gespecialiseerd in (literaire) non-fictie maar heb ook ervaring in fictie. Onder andere voor de uitgeverijen Fontaine, Boom, Meulenhoff Boekerij en Lemniscaat heb ik redactiewerk gedaan. Ik wil me nu specialiseren in kookboeken. Daarnaast schrijf ik, voorlopig nog op onregelmatige en onbezoldigde basis, recensies en columns.

2012 tot heden
Boekverkoper Kinderboekwinkel De Kleine Kapitein, Rotterdam
Ik werk parttime in dé kinderboeken- en speelgoedwinkel van Rotterdam. In deze functie geef ik advies en uitleg aan kinderen en ouders, bestel ik boeken voor klanten en houd ik toezicht op het winkelaanzicht. Het is prettig om naast mijn geconcentreerde,  solitaire bureauwerk ook in een hecht team samen te werken en klantcontact te hebben.

2011
Medewerker uitgeverij­­­­­­­­ Lemniscaat, Rotterdam
Dit was een tijdelijke functie na het sluiten van mijn boekhandel. Ik werkte voor Lemniscaat als medewerker verkoop binnendienst, waaronder de receptie van bezoek en telefonische contacten, het behandelen van vragen en bestellingen van boekhandels, administratieve ondersteuning van de buitendienst, samenstellen van actiepakketten en allerlei overige taken op de uitgeverij vielen. Daarnaast begon ik daar ook met mijn werk als redacteur: voor Lemniscaat verzorgde ik het  persklaar maken en de correctie van een aantal titels, bijvoorbeeld: Met mest en vork, Alma Huisken en Doortje Stellwagen; Ik ben Krik, Krik ben ik, Hanna Kraan en Hoed u voor mensen die iets zeker weten, Jan Terlouw.

2008-2011
Eigenaar Boekhandel de Balustrade, Rotterdam
In 2008 opende De Balustrade in het multiculturele Rotterdam-West, een wijk die klaar leek voor een eigenwijze, goed gesorteerde boekhandel. Drie jaar lang heb ik samen met mijn man een prachtige en geliefde boekhandel gehad, helaas moesten we in 2011 concluderen dat dit niet de juiste tijd en plaats was om te overleven als boekhandel. Dus sloten we, zonder financiële problemen, op tijd de deuren. Bij De Balustrade was ik medeverantwoordelijk voor verkoop en advies, de inkoop op beurzen, het voorraadbeheer en beleid omtrent assortiment.

Persoonlijk was ik verantwoordelijk voor de pr, het schrijven van teksten voor uitingen naar (potentiele) klanten, het schrijven van ons beleidsplan, het organiseren van activiteiten en het maken van een aansprekende etalage. Daarnaast waren belangrijke taken het begeleiden van een stagiair, het bijhouden van (vak)literatuur, recensies en trending topics.

OVERIGE ERVARING

2013 tot heden
Vrijwilliger, Leeszaal West, Rotterdam
Sinds vorig jaar ben in mijn stadsdeel betrokken bij het bijzondere buurtinitiatief Leeszaal West. De Leeszaal is een gratis ‘bibliotheek’ en ontmoetingsplek die helemaal draait op vrijwilligers. Na de sluitingen van bibliotheekvestigingen een verademing voor de buurt. 

2011-2013
Redacteur, Tortuca
De afgelopen twee jaar was ik redacteur van het prachtige kleine tijdschrift Tortuca.  Tortuca is een tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst dat tweemaal per jaar verschijnt. In deze functie besloot ik samen met de andere redactieleden over de inhoud van het blad en verzorgde in overleg de redactie en correctie. Ook stond ik op beurzen, bezocht ik boekhandels en organiseerde ik mee aan presentaties en nevenuitgaven.

2005-2006
Ab actis/secretaris, SSR-Leiden
Een fulltime functie waarin ik met een team van studenten het Dagelijks Bestuur vormde van een grote studentenvereniging. Mijn functie bestond uit het notuleren van de Algemene Leden Vergadering en bestuursvergaderingen, de correctie van uitgaande teksten, het voorzitten van de archiefcommissie en het bepalen en uitvoeren van beleid.

OPLEIDINGEN EN KWALIFICATIES

2008                      Certificaat Basiskennis Boekhandel
2005                      Diploma Bedrijfshulpverlener
2004-2005           Literatuurwetenschap, Universiteit Leiden
2003-2004           Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap, Universiteit Leiden
2002-2003           Academie voor Beeldende Kunst, Hogeschool Zuyd, Maastricht
2002                      Eindexamen behaald in: Grieks, Latijn, Nederlands, Engels, Duits,                                           Frans, Filosofie, Wiskunde A en Geschiedenis

INTERESSES
Ik lees graag veel en veel tegelijk, ik leer momenteel de basis van Italiaans en ben mijn kennis en vocabulaire van het Engels en Duits aan het verfijnen. Daarnaast houd ik onder andere van filosofie, koken en bakken, tekenen, yoga en sportklimmen. Ik ben ondernemend, veelzijdig, enthousiast en creatief.